capçalera

Endavant Penedès

20 d’octubre 2007

La Fornal denuncia en roda de premsa l'assetjament policial de les darreres setmanes.

Dijous 27 de setembre una concentració antimonàrquica aplegà desenes de persones a la Plaça de la Vila. Amb aquesta protesta, l'Esquerra independentista es solidaritzava amb els companys encausats per la crema d'imatges borbòniques i Vilafranca era assetjada pels cossos repressius espanyols.

La Fornal fou envoltada, aleshores, per policies de paisà que provocaren tensió i indignació entre la gent que hi havia dins del local. Val a dir ,però, que fins aleshores, La Fornal ja havia patit pressions policials en d'altres ocasions, després d'actes de caire internacionalista. En definitiva, fins el moment, la presència policial s'havia limitat als actes organitzats a la mateixa Fornal però dijous vint-i-set la desfilada de policies de paisà pel carrer de Sant Julià fou la resposta a un acte celebrat a la Plaça de la Vila.

Des de diumenge set d'octubre fins dissabte tretze d'octubre, en menys d'una setmana, La Fornal ha estat objecte de quatre visites de la Guàrdia Civil, amb les conseqüents amenaces, intimidacions i insults, per part dels agents. La primera de les actuacions fou de matinada: van provar d'assaltar el local per la força, colpejant les portes amb violència, sense ni tan sols identificar-se com a policies, sense cap ordre judicial, sense que ningú els hagués avisat, amb les porres i d'altres armes no reglamentàries a la mà. No van passar, no els vam deixar passar i no van aconseguir que ens identifiquéssim.

Des de La Fornal, les persones que hem estat testimonis de l'actuació policial volem denunciar la situació de tensió generada per les forces repressives espanyoles els darrers mesos a Vilafranca, no només contra l'esquerra independentista sinó també, i amb especial contundència, contra les comunitats migrades del carrer de Sant Pere. En aquesta part del barri, les demostracions de brutalitat per part de la Guàrdia Civil no haurien de deixar indiferent ningú. Operacions suposadament contra el tràfic de drogues o per vetllar per la seguretat ciutadana creen situacions d'alarma que reforcen el fenomen de criminalització associat a la migració.

És per això, que des de La Fornal manifestem el nostre compromís en continuar denunciant els abusos de poder que cerquen perpetuar l'actual estat de les coses, mantenir la pau social a base d'hòsties i aniquilar qualsevol resistència que qüestioni l'absurditat d'aquest món impossible. Per això expressem públicament el nostre rebuig, sense concessions ni matisos, a totes les formes de feixisme policial, vinguin del cos que vinguin.Que se'n vagin, que ni els volem ni els necessitem, Que se'n vagin, que s'enduguin el tuf de sang, suor i naftalina i que no tornin disfressats.

Ni us volem ni us necessitem, fora les forces d'ocupació.
Dilluns 15 d'octubre de 2007, Vilafranca del Penedès.