capçalera

Endavant Penedès

30 d’octubre 2007

Roda de premsa “No sou benvinguts! Ni aquí ni enlloc! Fora les forces d'ocupació!”

Davant la imminent arribada dels Mossos d’Esquadra a Vilafranca i Sant Sadurní la Coordinadora Antirepressiva del Penedès volem expressar el següent:

La Guàrdia Civil té previst abandonar la nostra comarca, el mal record que ens deixen és evident: detencions, maltractaments (fets dels Monjos), assetjament vers les persones emigrades, intimidacions, controls desmesurats en concentracions i manifestacions de l’esquerra independentista, amenaces a l’ Associació Cultural la Fornal, etc.


Ara aquestes forces d’ocupació marxaran però el futur no és gens esperançador, altres forces d’ocupació prendran el relleu, són els Mossos d'Esquadra, un cos policial amb un currículum repressiu pesant que ens ha de posar en alerta i per molt que estigui assegurat el seu desplegament a Vilafranca i Sant Sadurní cal que ens mantinguem ferms i fermes en el nostre rebuig i dir-los que No són benvinguts, ni aquí ni enlloc!

Quan parlem de la repressió dels Mossos parlem de persones detingudes sent colpejades i maltractades a la comissaria de Les Corts de Barcelona, parlem d’un jove mort en estranyes circumstàncies a Badalona en saltar d’un cotxe–patrulla després de ser detingut, parlem de persones arrestades enmig de protestes pacífiques, parlem de vetar totalment la llibertat de manifestació i expressió i segrestar literalment tota una convocatòria en un cèntric carrer de la ciutat , parlem de que estudiants que participaven en una manifestació van ser retinguts, posats de genolls i amb els braços al clatell i exposats al mig del carrer durant llarga estona, parlem de les tortures patides pels independentistes detinguts de Torà, recordem que un d’ells va acabar ingressat d’urgència per un atac de cor produït per la ingesta d’amfetamines que li van fer empassar els Mossos, també parlem de l’ús d’armes no reglamentàries com el Kubotan, un punxó metàl·lic molt perillós que usen en manifestacions, parlem del muntatge polític i policial en què els Mossos van detenir l’activista llibertària Núria Pòrtulas, parlem de l’assetjament d’aquest cos policial vers les persones emigrades o les treballadores sexuals, parlem de les brutals càrregues contra les protestes pageses, parlem del caràcter masclista, homòfob i transfòbic d'aquest cos policial denunciat per col·lectius feministes i d’alliberament gai, lèsbic i transsexual, parlem de que l’agost del 1998, 16 mossos d’esquadra van esbatussar un immigrant magribí a la comissaria de Roses, recordem que la sentència judicial va reconèixer que s’havia produït un cas de tortures, però no hi va haver ni una sola condemna, parlem dels miners de Súria ferits en una manifestació reprimida brutalment, parlem de les investigacions dels Mossos que han fet efectiva la imputació de diversos independentistes per la crema d’imatges del rei espanyol…

Aquest només són alguns exemples del perquè hem de dir no al desplegament d’aquest cos repressiu a la nostra comarca, del perquè la Coordinadora Antirepressiva hem engegat una campanya amb el lema “No sou benvinguts, ni aquí ni enlloc!”. Cal que la societat civil els fem arribar a aquest i a qualsevol altre cos repressiu, un missatge clar: que “no els volem ni els necessitem” que estem farts i fartes de les forces d’ocupació, que les volem fora i que volem bastir un poble nacionalment, socialment i sexualment lliure.

També cal dir que amb tots aquests antecedents abans esmentats, hem d'estar alerta. L'esquerra independentista fa més d'una quinzena d'anys que realitza actes reivindicatius: concentracions, manifestacions, recollides de signatures... i entenem que l'entrada d'aquest cos policial pot posar en perill el nostre dret a seguir fent-ho sense ingerències i pot provocar situacions de tensió completament innecessàries.

També cal denunciar la connivència del Tripartit amb l’acció repressiva dels Mossos. Montilla, Saura i Carod-Rovira, no han dubtat en sortir en defensa d’actuacions polèmiques dels Mossos, com la de l’ús del Kubotan contra manifestants, encara que després des del mateix govern han hagut de rectificar davant l’evidència de que es tracta d’una arma no reglamentada i, per tant, il·legal. Saura, l’amo dels Mossos, intenta vendre’ns la idea que els Mossos són “una policia de proximitat”…potser es refereix a la proximitat de les porres cap als nostres cranis…Durant anys han tractat de presentar els Mossos d’Esquadra com un model diferent de l’espanyol per haver nascut en el que ells anomenen “democràcia”. Ara veiem la falsedat d’això en la forma de tortures i abusos policials. Cal que no ens deixem enredar: els Mossos formen part de l’aparell respressiu de l’Estat.

Per tot això, des de la Coordinadora Antirepressiva del Penedès volem mostrar el nostre rebuig a la nova ocupació policial de la nostra comarca i volem donar a conèixer les properes activitats emmarcades en la Campanya “No sou benvinguts, ni aquí ni enlloc! Fora les forces d’ocupació!”:

Coordinadora Antirepressiva del Penedès (Dilluns 29 d’octubre de 2007)

Poperes convocatòries:

*Divendres 9 de novembre a les 20h pça Vila de Vilafranca : Concentració

*Dissabte 10 de novembre a les 20h pça Vila de Sitges: Concentració

*Dissabte 10 de novembre a Ribes: Concert antirepressiu

*Diumenge 11
de novembre a les 20h pça Vila de Vilanova i la Geltrú: Concentració

*Divendres 16 de novembre: xerrada 'La repressió dels mossos'

*Dissabte 17 de novembre: torneig de Futbol ‘Fes un gol a la repressió’