capçalera

Endavant Penedès

23 d’octubre 2007

Solidaritat amb l'Esquerra Abertzale

La detenció el passat 4 d’octubre de 22 destacats activistes de l’esquerra abertzale, la majoria d'ells dirigents de Batasuna, és un atac directe a la democràcia.
La repressió política és l'única resposta del govern de Zapatero per a afrontar el conflicte entre l'Estat espanyol i Euskal Herria després del fracàs governamental en la gestió del procés de pau iniciat en 2006.
Mentre des de l'esquerra abertzale es plantegen constantment propostes per la construcció d'un escenari que permeti una solució de bases democràtiques al conflicte.

El govern espanyol ha optat en aquests moments, amb la col·laboració i connivència del poder judicial representat per l'Audiència Nacional per barrar el pas a qualsevol possibilitat oberta al diàleg. Aquesta és la culminació de la nefasta gestió del procés de negociació en què lluny de relaxar la política judicial i penitenciària com hagués requerit un veritable procés democràtic, el govern del PSOE va detenir a més de 70 militants independentistes.
El procés requeria la constitució d'una taula de partits bascos que dialoguessin per torbar sortida al conflicte polític sobre la base del dret a l'autodeterminació i la integritat territorial d'Euskal Herria.
A aquest escenari el govern del PSOE hi ha contraposat il·legalització, detencions i immobilisme mantenint la criminal dispersió dels presos/es polítics, la qual cosa demostra que no va ser mai intenció del govern resoldre la naturalesa política del conflicte.
La persecució política de les idees independentistes s’ha tornat un arma electoral per als partits de govern: PSOE i PP. Com també s'ha demostrat amb les actuacions judicials contra desenes de catalans que simplement exercien el seu dret a la llibertat d'expressió cremant fotografies del monarca espanyol.
Però la repressió no resoldrà conflictes històrics com el que manté l'Estat espanyol amb Euskal Herria i els Països Catalans perquè només amb una resposta política de base democràtica trobaran solució.
Avui com sempre, la brutal repressió del govern espanyol només té una resposta: la solidaritat amb els detinguts i la mobilització social pels drets civils i polítics negats al poble basc i a la resta de pobles com el català encadenats als estats repressors espanyol i francès.

SOLIDARITAT AMB ELS PRESOS/ES POLÍTIQUES LLIBERTAT JA!
SOLIDARITAT AMB EUSKAL HERRIA

GORA EUSKAL HERRIA ASKATUTA
PER UNS PAÏSOS CATALANS LLIURES

Concentració en suport a Batasuna el divendres 26 d'octubre a les 19,30h a la Pl Sant Jaume de Barcelona.
Amics i amigues d'Euskal Herria