capçalera

Endavant Penedès

20 de novembre 2007

L'Estat espanyol condemna a Jaume i Enric per cremar una foto del borbó

El jutge central penal de l'Audiència Nacional espanyola, José María Vázquez Honrubia, ha imposat una multa de 2.730 euros a Jaume Roura i Enric Stern, els dos joves acusats de cremar una foto del borbó en el transcurs d'una manifestació de rebuig a la visita monàrquica a Girona mesos enrere.

En Jaume i l'Enric han reconegut haver comès els fets que se'ls imputaven davant la "visita de la primera autoritat de l'Estat espanyol". Tot i que el jutge no entenia la declaració en català dels acusats no ha volgut posar un intèrpret.

Durant el judici a les portes de l'Audiència s'ha fet una concentració de suport als encausats. Ahir, centenars de persones ja van concentrar-se, en una dotzena de ciutats del país, per exigir l'absolució de tots dos, En Jaume i l'Enric també han rebut comunicats de suport de diferents organitzacions de l'Esquerra Independentista.


imatges d'una de les concentracions de suport d'ahir


Els fitxers polítics

Aquest no és pas l'únic procés obert per la crema de fotos dels Borbons. El jutge Fernando Grande-Marlaska manté la imputació, pel delicte d'injúries a la corona espanyola, de divuit joves més que van participar en una concentració, també a Girona, el 22 de setembre. D'aquests, disset són acusats a títol d'autors materials dels fets i un, a títol d'inductor.

Més encara, Alerta Solidària acusa els mossos d'esquadra de tenir fitxers polítics, que són prohibits per la llei. Segons l'entitat, una cinquantena de concentrats va cremar imatges del monarca espanyol aquell dia, però només divuit van ser identificats: justament els que tenien algun mena de militància política o sindical, cosa que sols pot explicar-se per l'existència de fitxers polítics, segons Alerta Solidària.

Concentració de suport a Vilafranca

Aquest dilluns més de mig centenar de persones, convocades per l'Esquerra Independentista, van realitzaven una concentració a la Plaça de la Vila de Vilafranca del Penedès de suport als joves gironins encausats per aquest fets. Arreu del país també es van celebrar concentracions de suport als encausats.Cal recordar que des de la campanya solidària Jo també cremo la corona espanyola! (www.noalrei.elsud.org) s'ha obert un compte corrent de solidaritat amb la vintena de persones encausades alhora que es preparen noves activitats per les properes setmanes.

Comunicat valoratiu fet des d'Alerta Solidària:

Jaume i Enric, culpables! I a ells, quan els jutjarem?

Enric i Jaume, independentistes catalans, que han hagut d’anar a 750 quilòmetres de Girona, per ser jutjats en la croada de defensa de la imposada monarquia espanyola, han estat condemnats a pagar 2.730 € cada un.

Malgrat que el jutge ha reconegut no entendre el català i, per tant, no ha entès res dels que deien els acusats, ha acceptat de ple la petició fiscal de 15 mesos de presó, això sí, prèviament canviada a pena multa per tal que els independentistes no quedessin sense càstig efectiu.

Avui, 20-N, han quedat clares força coses, que l’Estat necessita de tribunals d’excepció per perpetuar la seva estructura de dominació, així com el “debido respeto” a la Corona. Que la llengua catalana no els mereix cap mena de respecte i finalment, que dins de casa, no només tenim massa gent que claudica davant les seves lleis sinó que hi col·labora. Fidels a l’estil de la Guàrdia Civil i de la Policia Nacional, els Mossos d’Esquadra han reconegut implícitament l’ús de bases de dades polítiques, fitxers polítics per al marcatge i seguiment constant de persones fidels a un país i a les idees de llibertat i justícia.

Des d’Alerta Solidària, denunciem un cop més el caràcter polític de l’aparell repressiu espanyol, el paper còmplice del Departament d’Interior i, especialment, llancem una abarçada solidària als dos companys, Enric i Jaume, als seus familiars, amistats i companyes de lluita. La seva dignitat és la que manté des de fa molts anys l’Esquerra Independentista, l’opció rupturista amb l’únic projecte vàlid de futur per al conjunt dels Països Catalans, com hem comprovat de nou avui mateix: la Independència i el Socialisme.

Alerta Solidària, finalment, recorda que la campanya solidària continua, que hi ha pel moment 21 persones encausades pendents de viatjar a Madrid i que, tot plegat només a fet que començar.

Madrid, Castella, 20 de novembre de 2007

[+] informació: www.alertasolidaria.org