capçalera

Endavant Penedès

23 de desembre 2008

Marxa de Torxes 08
Comunicat de Rescat en motiu de les marxes de torxes

Un any més, i ja en són 7, per aquestes dates ens trobem arreu del país, en les marxes de torxes per demanar la llibertat dels i les preses polítiques catalanes.
7 anys ja que els nostres companys i companyes romanen segrestats pels estats espanyols i francesos, en les presons de Brieva, Fleury, Can Brians, Wad Ras i Albacete.
En aquestes dates de consumisme i hipocresia, disfressades amb llumetes de colors, ens toca tornar a sortir al carrer per reclamar la llibertat dels i les preses polítiques, per seguir denunciant l’estratègia repressiva dels estats de combatre per la via policial i de la violència sistèmica les dissidències polítiques.
Aquest ha sigut un any carregat de judicis polítics. Els que ha tingut la Lola a l’Audiència Nacional espanyola, pels que ha sigut condemnada a prop d’una cinquantena d’anys de presó. El que ha tingut la Marina, al Tribunal Central de París, un altre tribunal polític, mirall de l’AN, que l’ha condemnada a 9 anys de presó. Una vegada més, com sempre, judicis sense garanties, acusacions construïdes sobre les tortures i els maltractaments als detinguts i les detingudes…estratègia política repressiva disfressada de suposada justícia.
Aquesta no és una lluita fàcil. Ningú ens ho ha dit mai, ni mai ens ho hem pensat. L’enemic és fort i difícil de combatre. Però actes i convocatòries com aquestes ens mostren que la solidaritat política és difícil d’esclafar. Des de Rescat, volem agrair a totes les persones que cada any s’impliquen en l’organització de les marxes de torxes. Aquest any amb 17 convocatòries, tornem a demostrar que la solidaritat s’estén arreu i que això és quelcom que ni el pas del temps, ni els murs ni la repressió podran impedir.
Zigor, Marina, Lola, Laura i Diego, us volem a casa.
Llibertat presos i preses polítiques!

Rescat, col.lectiu de suport als i les preses polítiques catalanes
Països Catalans, desembre 2008

http://barcelona.indymedia.org/usermedia/image/2/2_GetAttachment%5B3%5D.jpg