capçalera

Endavant Penedès

04 de gener 2011

Hivern independentista a Vilafranca

L'ESQUERRA INDEPENDENTISTA DE VILAFRANCA PRESENTA ELS ACTES PER LES FESTES D'HIVERN

L'esquerra independentista de Vilafranca del Penedès han presentat en roda de premsa el programa d'actes per les Festes d'Hivern 2011. Els col·lectius que organitzen aquests actes són: Endavant, la CUP, l'Assemblea de Joves de Vilafranca i l'Assemblea pels Drets Socials de Vilafranca. També compten amb el suport de l'ACAPS Wilaia Alt Penedès per una de les xerrades i del Cine Club Vilafranca per la projecció d'un film.

Enguany han volgut marcar l'accent en la defensa del territori 'davant les agressions que el Penedès està patint, com el macro centre logístic Logis (conegut pel CIM), el desdoblament de la C15 i la N340, el 4t cinturó, la base de muntatge del TGV, els nous peatges...
El Penedès es veu actualment immers en un procés constant de canvis i agressions mediambientals per la pressió creixent que exerceix l'àrea metropolitana de Barcelona sobre aquestes terres. En aquest context, els projectes de grans infraestructures i de creixements urbans i industrials sobre el territori es multipliquen allunyant-nos del model que fins ara havia caracteritzat el Penedès. Tot això, amb el suport implícit o explícit de diverses forces polítiques representades al Penedès.
Els espais agrícoles i forestals estan deixant pas a noves infraestructures que estan destruint el patrimoni ecològic i paisatgístic més proper i vulnerable, contribuint al deteriorament progressiu del territori.
No volem una Vegueria on els interessos empresarials i centralitzadors passin per damunt dels interessos de les persones i de la terra. Volem poder decidir sobre el nostre territori, les infraestructures, els equipaments i els serveis.
És per això, que des de l'esquerra independentista aprofitem les Festes d'Hivern per encetar una campanya en defensa del territori que té coma tret de sortida una exposició que denuncia les agressions que pateix la nostra comarca, la projecció d'un documental i una xerrada. Uns primers actes amb què pretenem no només conscienciar a la població sinó engegar un moviment de defensa del territori que planti cara.'


Els actes s'inicien el dissabte 8 gener a les 23:30 a Cal Bolet amb la Festa per la Terra. Amb un ball de gralles de la colla de l'Arboç Els Macabeus, un combat musical entre els Filibusters de Vilafranca i els Gormandells de Vilanova i festa final amb els punxadiscs SyxtiNine i Morrison. El preu serà de 3 euros i hi haurà servei de barra a preus populars.
El dilluns 10 gener a les 19:30h al vestíbul de Cal Figarot s'inaugurarà l'exposició 'Perill! Destrucció del territori' que ens aproparà amb fotografies les agressions que pateix la nostra comarca. Seguidament, es presentarà i es projectarà el documental 'Un país dempeus. Per una nova cultura democràtica'.
Dimecres 12 gener a les19:30 a l'Escorxador, es farà la xerrada 'Mobilitzacions de defensa del territori' amb un membre de l'ADENC i l'Helena Cruz, doctora en Geografia i professora de la UAB.
Aquesta xerrada està organitzada per Endavant.
Dijous 13 gener al cinema Casal es projectarà el film 'Neds' amb la possibilitat d'escollir sessió, la primera les 20h i la segona a les 22h. Aquest film de Peter Mullan parla de les desigualtats socials centrant-se en el classisme del sistema educatiu. En aquesta proejecció hi col·labora el Cine Club Vilafranca.
També aquest mateix dijous a les 19:30 a l'Escorxador, es farà la xerrada 'Repressió en la lluita contra el racisme' en què membres de la Coordinadora Antirepressiva del Penedès ens presentaran la Campanya per l'absolució de les 9 encausades penedesenques antiracistes. Aquesta xerrada està organitzada per l'Assemblea de Joves de Vilafranca-CAJEI.
Dissabte 15 gener de les 10h fins les 14h a l'Escorxador, tindran loc la II Jornada pels Drets Socials.
Enguany, les temàtiques que s'exposaran i es debatran seran: models polítics i socials, treball i retallada de drets laborals, pensions i retallada de prestacions socials i habitatge. En acabar, es farà un dinar popular. Aquesta jornada està organitzada per l'Assemblea pels Drets Socials de Vilafranca.
Al blog de l'Assemblea: dretssocialsvilafranca.blogspot.com s'hi trobarà informació detallada de la jornada.
Diumenge 16 gener a les 12h a la plaça de la Vila, es farà la 'II Ruta Impossible'. Es tracta d'una ruta reivindicativa oberta a la participació de tothom que assenyalarà i denunciarà les barreres aqrquitectòniques per tal d'exigir una vila pelanement accessible . Aquesta activitat està organitzada per la CUP.
Dimecres 19 gener a les 19:30h a l'Escorxador, es farà la xerrada 'Activisme solidari en el conflicte del Sàhara Occidental'. Una xerrada que ens aproparà la realitat del Sàhara occidental, les seves lluites i l'activisme solidari internacional. L'activitat està organitzada per la CUP amb el suport de l'ACAPS Wilaia Alt Penedès.
I per tancar el programa, el dissabte 22 de gener a les 19h al Casal Independentista El Cep, la CUP organitza una activitat d'oci que està esdevenint un clàssic: 'Juguem al dòmino!' , una activitat lúdica encarada a la socialització no consumista.

Per tal de difondre els actes organitzats, l'esquerra independentista han fet diversos cartells, fulletons i un blog que s'anirà actualitzant constantment amb tots els detalls de cadascun dels actes. L'adreça és: hivernindependentista.blogspot.com