capçalera

Endavant Penedès

02 de març 2011

Actes al voltant del 8M, dia de la dona treballadora


L'ASSEMBLEA PELS DRETS SOCIALS I L'ESQUERRA INDEPENDENTISTA ORGANITZEN 2 ACTES PEL DIA DE LA DONA TREBALLADORA

En motiu del 8 de març, dia de la dona treballadora, l'Assemblea pels Drets Socials de Vilafranca i els col·lectius de l'esquerra independentista (Endavant, Assemblea de Joves de Vilafranca i CUP) han organitzat dues activitats a Vilafranca al voltant d'aquesta jornada reivindicativa. Els actes es fan al voltant del 8 de març i no el mateix dia per tal de poder participar a la manifestació de Barcelona (19h plaça Universitat) en què l'esquerra independentista s'hi aplegarà amb el lema 'Dona lluita pels teus drets! Amb aquestes retallades no tenim futur!'.

La primera activitat es farà el dijous 10 de març al Casal Independentista El Cep (carrer santa Maria, 4) on a les 8 del vespre es projectarà el film 'En un món lliure' de Ken Loach. Un dels grans títols del cinema social que explica com el capitalisme precaritza la vida de les treballadores mentre premia les 'iniciatives' empresarials que s'han obert camí a base de l'explotació i aprofitant-se del racisme i el sexisme.

I el dissabte 12 de març a la sala 1 de l'Escorxador es farà a les 11 del matí la xerrada 'Crisi: empobriment i precarització de les dones?' amb Antonio Giménez, doctor en Dret i professor de la facultat de Dret de la Universitat de Barcelona.
El ponent és un estudiós del gènere des de la perspectiva de l'antisexisme que explicarà com el sistema capitalista precaritza la vida de les dones a través de la divisió sexual del treball i l'explotació laboral. I és que la pitjor part d'una crisi que ja fa quatre anys que dura i que és fruit del propi sistema capitalista recau sobre els col·lectius que han estat abocats a una situació de vulnerabilitat i manca de poder negociador: jovent, gent gran, persones immigrades i dones.