capçalera

Endavant Penedès

05 de juliol 2012

Crònica de la visita d'Artur Mas a Vilafranca

Ahir dimecres Artur Mas visitava la capital de la nostra comarca enmig d'una protesta ciutadana contra les política de retallades de drets socials i contra la repressió del govern de CiU exercida contra activistes i moviments socials.

El president del govern català va ser convidat per l'Acadèmia Tastavins del Penedès, recordem que aquesta mateixa acadèmia va convidar l'any 2002 Arias Cañete del Partit Popular (en aquella època ministre espanyol d'agricultura), en aquella ocasió la concentració va acabar dissolta per policia de paisà i Guàrdia Civil a cops de porra, uns dies desprès la Guàrdia Civil efectuà diverses detencions de militants independentistes els quals van patir pallisses i insults un cop aquests estaven en dependències policials, els detinguts es van enfontar a un llarg procés judicial, per altra banda les denuncies de tortures mai es van investigar.


Aquest cop el lloc triat per investir acadèmic d'honor el president de la Generalitat va ser la Societat El Casal. Quan la concentració ja aplegava una cinquantena de manifestants, tres furgons de la Brigada Mòbil dels Mossos d'Esquadra i diverses patrulles de la policia local es van desplegar davant de la protesta, tot encerclant amb empentes els manifestants i establint un cordó al voltant de la porta d'entrada de les instal·lacions del Casal.

Molta gent
van acudir a la convocatòria, persones vinculades al moviment 15M, militants de l'esquerra independentista, pares i mares amb samarretes grogues de "SOS Educació" i vianants. Finalment, unes dues-centes persones es van concentrar amb cartells, xiulets i atuells per repicar mentre s'esperava l'arribada del president Mas.

Pocs segons abans que arribés el cap del govern català, cap a dos quarts de deu del vespre, el fort dispositiu dels Mossos d'Esquadra es van armar els cascs, fet que va fer alertar els manifestants de l'arribava imminent de les autoritats. Artur Mas va arribar acompanyat de l'alcalde de Vilafranca, Pere Regull (CiU), enmig d'una forta escridassada. Entre crits i xiulets, empentes entre mossos i manifestants, i coberts amb paraigües negres, Artur Mas i Pere Regull van entrar a dins de les instal·lacions del Casal, un cop dins la gent va anar marxant i es va donar per desconvocada la concentració. 

Font: xarxapenedes.cat