capçalera

Endavant Penedès

17 de gener 2013

Presentacio del llibre 'Una nova alba, a destemps per l'Amèrica bolivariana'


En el marc de les Festes d'Hivern de Vilafranca, des d'Endavant (OSAN) Penedès hem organitzat pel proper divendres 25 de gener la presentació del llibre 'Una nova alba, a destemps per l'Amèrica bolivariana'. Serà a dos quarts de vuit del vespre a la sala d'actes de l'Escorxador. Compatarem amb les explicacions del seu autor, el Roger Sànchez que ens parlarà d'aquest llibre publicat per l'editorial compromesa Tigre de Paper en què traça un ampli recorregut per aquella Amèrica llatina que en les darreres dècades ha recobrat el seu camí cap a la plena independència: la Veneçuela bolivariana, la Bolívia d'Evo Morales i l'Equador de Rafael Correa; però també per aquella Amèrica més desconeguda de les fàbriques ocupades de l'Argentina, dels vells tupamaros d'Uruguai o de la misèria més absoluta del Xile més neoliberal.

A aquest llibre trobarem moltes de les claus per entendre el renaixement bolivarià a l'Amèrica llatina. Però paral·lelament també trobarem algunes de les claus per entendre el fenomen que avui protagonitza la Unitat Popular a casa nostra.
També aprofitarem aquesta presentació per apropar-nos a Colòmbia. Jamileth Vargas, del Movimiento de Víctimas de Crímenes de Estado i Arnau Carné, de l'Observatori Internacional de Pau ens parlaran del conflicte armat, els actuals diàlegs de pau i l'acompanyament internacional.